Lansare concurs de soluții CitySense

Ești un inovator pasionat de tehnologie și vrei să ajuți la îmbunătățirea calității vieții în Sibiu?
Prin CitySense, oferim finanțări nerambursabile, între  3.500 și 20.000 lei, pentru crearea unor prototipuri de soluții de tip smart city, care, prin utilizarea tehnologiei, contribuie la creșterea calității vieții cetățenilor. Valoarea totală a finanțărilor este de 80.500 lei.

 

Cine poate aplica?

CitySense li se adresează inovatorilor pasionați de tehnologie, de mediul în care trăiesc, care vor să dezvolte soluții pentru nevoile stringente ale orașului și ale locuitorilor săi sau care pur și simplu vor să creeze proiecte care ne fac viața în oraș mai frumoasă.

Pot aplica atât echipe informale, fără personalitate juridică, precum și ONG-uri. Echipele trebuie să fie formate din minim 2 membri și este încurajată formarea echipelor multidisciplinare, ce pot fi alcătuite din ingineri, electroniști, programatori, inovatori sociali, specialiști în transport, mediu, sisteme GIS, arhitecți, urbaniști, designeri, sociologi, antropologi, sportivi etc.

O echipă formată din aceiași membri poate depune spre finanțare maxim un proiect, însă există posibilitatea ca un membru să apară în două echipe diferite.

 

Ce fel de proiecte așteptăm?

Vor fi selectate pentru finanțare proiectele care propun soluții pe una dintre următoarele domenii:

  • colectare de date (big data, open data, senzori, aplicații mobile etc.);
  • mobilitate urbană (biciclete, parcări, transport public etc.);
  • spațiu public (mobilier urban responsiv, accesibilizare pentru persoane cu dizabilități, instalații de artă etc.);
  • mediu (calitatea aerului, apei, solului, managementul deșeurilor);
  • siguranță (alertare la dezastre, incidente);
  • cetățeni (platforme de vot public, implicarea cetățenilor în decizii și dezvoltarea de soluții, sisteme GIS accesibile);
  • alte domenii ce pot fi legate de creșterea calității vieții în oraș.

Se va pune accent pe caracterul practic, aplicabil al soluțiilor propuse și pe o eventuală integrare a acestora într-o formă concretă, estetică (de tip instalație urbană, ansamblu interactiv, spațiu senzorial), ușor de montat în oraș, în vederea îndeplinirii scopului pentru care au fost concepute.

  

Care este termenul limită pentru a aplica și cum se face?

Aplicațiile pot fi trimise până luni, 16.07.2018, ora 23:59, la adresa de mail [email protected]. Cei care au nevoie de sprijin în scrierea proiectului sunt rugați să trimită un mail la adresa comunicată mai sus. Consultanța se acordă în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 17:00 și 20:00, până în 09.07.2018 (inclusiv).

 

Ghidul aplicantuluiformularul de aplicare și alte detalii pot fi accesate pe site-ul www.citysense.ro.

 

Ce oferim prin CitySense?

Fundația Comunitară Sibiu oferă granturi (finanțări nerambursabile) între 3.500 și 20.000 de lei, pentru proiecte ce constau în implementarea unor prototipuri care testează soluții tehnologice ce răspund la nevoile orașului.

În afară de finanțare, echipa Fundației Comunitare va oferi celor interesați, instruire și consultanță pentru scrierea proiectelor, precum și asistență pentru obținerea autorizațiilor necesare din partea instituțiilor publice.  

De asemenea, partenerul principal Wenglor va pune la dispoziție, gratuit, senzori din propriul catalog de produse, dacă aceștia sunt necesari implementării proiectelor. Pentru detalii vă rugăm să contactați echipa FCS.

 

CitySense este implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Wenglor și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu. 

 

Primul proiect care va primi finanțare în cadrul CitySense este Play Arena, prin intermediul căruia o zonă a Sibiului va fi iluminată dinamic interactiv. Play Arena a fost ales câștigător la CitySense Hackathon 1.0, eveniment care a avut loc sâmbătă, 9 iunie.

 

Spor și baftă tuturor!

 

Pentru alte informații vă invităm să urmăriți și pagina de facebook CitySense.

×

Make an appointment and we’ll contact you.