CitySense Hackathon: soluții de tip smart city pentru problemele Sibiului

Sâmbătă, 9 iunie, în intervalul orar 10:00-18:00, în Curtea Interioară a Primăriei Sibiu va avea loc CitySense Hackathon 1.0, organizat de Fundația Comunitară Sibiu alături de partenerul Wenglor, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu. Hackathon-ul pleacă de la modelul 8 ore peste program pentru o cauză bună și se adresează inginerilor, pasionaților de tech și open data, cercetătorilor sau pur și simplu cetățenilor interesați de calitatea vieții în Sibiu. În cadrul evenimentului, aceștia vor dezbate și vor dezvolta, în echipe interdisciplinare, soluții de tip smart city pentru o serie de probleme ale orașului, care pot fi analizate și rezolvate prin colectarea de date și tehnologie.

La finalul celor 8 ore, echipele vor prezenta prototipurile, iar cel mai bun va primi o finanțare de 3.000 de euro, pentru implementare.

În cadrul hackathon-ului, participanții vor avea la dispoziție suportul unor cercetători, inovatori experimentați, experți Wenglor și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sibiu.

Temele în jurul cărora vor fi dezvoltate conceptele sunt:

  1. mobilitate urbană (biciclete, parcări, transport public)
  2. spațiu public (accesibilizare pentru persoane cu dizabilități, instalații de artă responsive)
  3. mediu (calitatea aerului, apei, solului, management deșeurilor)
  4. siguranță (alertare la dezastre, incidente)
  5. cetățeni (platforme de vot public, participativitate, sisteme GIS accesibile)

 

Doritorii sunt rugați să se înscrie completând formularul de aici, până miercuri, 6 iunie, dat fiind  numărului limitat de locuri (30).

 

CitySense este un program de finanțare care sprijină crearea unor prototipuri de soluții de tip smart city, care să pună la dispoziția publicului larg, autorităților și ONG-urilor date în timp real legate de calitatea vieții în oraș. Valoarea totală a finanțărilor este de 17.500 euro.

CitySense este implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Wenglor și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu. 

×

Make an appointment and we’ll contact you.