Foto: Gabriela Cuzepan

CitySense Hackathon 1.0

Sâmbătă, 9 iunie, în jur de 50 de ingineri, IT-iști, urbaniști, antropologi, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sibiu, specialiști în sisteme GIS sau accesibilitate pietonală, timp de 8 ore au căutat împreună soluții ce pot îmbunătăți calitatea vieții în Sibiu, în cadrul CitySense Hackathon 1.0, desfășurat în Curtea Interioară a Primăriei Sibiu. Participanții au avut la dispoziție și suportul unor cercetători, inovatori experimentați și experți wenglor.

Foto: Gabriela Cuzepan
Foto: Gabriela Cuzepan

În prima parte a evenimentului, cei prezenți au generat idei în jurul a cinci teme:

  1. mobilitate urbană (biciclete, parcări, transport public);
  2. spațiu public (accesibilizare pentru persoane cu dizabilități, instalații de artă responsive);
  3. mediu (calitatea aerului, apei, solului, management deșeurilor);
  4. siguranță (alertare la dezastre, incidente);
  5. cetățeni (platforme de vot public, participativitate, sisteme GIS accesibile).
Foto: Gabriela Cuzepan
Foto: Gabriela Cuzepan

În urma votului participanților, în partea a doua a hackathonului, în jurul celor mai bune șase idei s-au coagulat echipe care au dezvoltat conceptele, prezentându-le la final.

La eveniment a participat și dna Primar Astrid Fodor, care s-a alăturat pentru a afla ce soluții ar putea fi implementate în Sibiu, în viziunea celor prezenți. „Astfel de evenimente provoacă mintea tinerilor sibieni, iar rezultatele sunt extraordinare. Mi-au plăcut toate proiectele pentru că sunt inedite și inovatoare, iar atmosfera a fost una deosebită. De aceea încurajez astfel de evenimente și deschid sediul Primăriei ca spațiu de desfășurare pentru acestea. Felicitări participanților și organizatorilor hackathon-ului City Sense”, a declarat dna Astrid Fodor.

Foto: Gabriela Cuzepan
Foto: Gabriela Cuzepan

 

Foto: Gabriela Cuzepan
Foto: Gabriela Cuzepan

Conform votului de la final, „Play Arena”  a fost desemnat drept proiect câștigător și va primi finanțarea pentru implementarea unui prototip în Sibiu. Prin intermediul Play Arena, o zonă a orașului va fi iluminată dinamic interactiv. Membrii echipei care au dezvoltat conceptul sunt: Mircea Gherman, Alina Porumb, Laura Dragomir, Andrei Paștiu, Eugen Rosenfeld, Mihai Rădulescu, Radu Iamandi și Stanislav Sava.

Foto: Gabriela Cuzepan
Foto: Gabriela Cuzepan

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil ca citySense Hackathon să aibă loc și felicitări tuturor participanților!

×

Make an appointment and we’ll contact you.